Arilje u slikama

 

O nama

Udruženje preduzetnika opštine Arilje je izraslo iz davno osnovanog građanskog društva koje je stalno pratilo događanja u privatnoj privredi. Krajem 70-tih godina, u Arilju se naglo razvija mala privreda i to najpre u oblasti metaloprerade, drvoprerade i u oblasti usluga. Osamdesetih godina prošlog veka, otvara se veliki broj privatnih tekstilnih radnji koje preuzimaju viškove poslova velikih ariljskih tekstilnih preduzeća, a zatim preuzimaju primat u ovoj proizvodnji. Sada je sekcija Ariljski tekstil Udruženja preduzetnika vlasnik žiga kvaliteta Ariljski tekstil, registrovanog kod Zavoda za intelektualnu svojinu.
Vremenom udruženje uz podršku privredne komore zvanično se registruje kao Udruženje zanatlija, a kasnije u skladu sa zakonskim propisima u Udruženje preduzetnika opštine Arilje. Dobrom organizacijom uspeva da se izdvoji ispred ostalih udruženja Zlatiborskog okruga i uz pomoć dobrovoljno prikupljenih sredstava izgrađuje zanatski dom.
Vreme inflacije i promena u društvu uticalo je na dalje aktivnosti Udruženja, ali upornošću pojedinih članova udruženje uspeva da uredi svoj poslovni prostor i intezivira rad.
Sada u Arilju posluje preko 803 radnje i oko 279 preduzeća, pa udruženje počinje svoj rad da deli po sekcijama. Trenutno pri Udruženju aktivno rade sekcije hladnjačara, sekcija Ariljski tekstil, sekcije metalaca, drvoprerađivača, trgovaca i ugostitelja i taksi prevoznika.