Arilje u slikama

 

Gubici za budžet 370 miliona evra

Beta | 26/10/2014

Američka privredna komora u Srbiji (A m C h a m) saopštila je u petak procenu da skoro 30 odsto ekonomije Srbije pripada sivom sektoru i da je gubitak za godišnji budžet po tom osnovu 370 miliona evra.

Kako se navodi, predstavnici Odbora za borbu protiv sive ekonomije te komore danas su imali sastanak sa zamenikom direktora Poreske uprave Markom Marinkovićem i njegovim timom, sa kojima su razgovarali o mogućnostima saradnje u suzbijanju sive ekonomije.

Dodaje se da se na sastanku razgovaralo posebno o problemima koje nelegalna trgovina prouzrokuje za poslovanje članica Odbora, i načinima na koje Poreska uprava, u okviru svojih nadležnosti i u saradnji sa drugim relevantnim službama, može da doprinese njenom smanjenju.

"Poreska uprava je jedan od naših najvažnijih pojedinačnih partnera u okviru državne uprave koji raspolažu značajnim nadležnostima za suzbijanje sive ekonomije, a ovaj sastanak je jedan u nizu bilateralnih razgovora sa nadležnim službama koji za cilj imaju unapredjenje saradnje javnog i privatnog sektora radi efikasnije borbe protiv sive ekonomije", ističe se u saopštenju.


Kategorije vesti: Biznis