Arilje u slikama

 

Završeno predstavljanje srpske privrede na Prodexpu

Privredna komora Srbije | 21/02/2015

Među izlagačima bili su i Opšte Udruženje preduzetnika Opštine Arilje i kompanije „Frigo Junior“, „Drenovac", Yugotrade“, „Nomil Promet“, „Dar Produkt“, „Naturfruits“, „Berry Frutico“.

 

Srpske firme koje su nastupile na sajmu Prodexpo u Moskvi, zainteresovane za udruživanje i objedinjavanje ponude, kako bi olakšale plasman na zahtevnom ruskom tržištu

Naši proizvođači zainteresovani su za udruživanje, kako bi olakšali insfrastrukturu plasmana proizvoda na zahtevnom ruskom tržištu i jednostavnije došli  do licence za uvoz, kaže Dejan Delić, savetnik u Sektoru za bilateralnu saradnju PKS. Srpski privrednici mogli bi da upotrebe kapacitete velikog trgovačkog kompleksa “Food City”, koji je distributivni, logistički i  veleprodajni centar. To bi omogućilo srpskim izvoznicima da iskoriste mogućnosti brže i jednostavnije dostave, raspremanja i skladištenja proizvoda. Ovaj centar, koji pokriva čitavu Moskovsku oblast, olakšao bi kompletnu infrastrukturu plasmana i rešio problem snabdevanja ruskih kompanija koje imaju zahteve za manjom količinom određenih proizvoda.
Predstavnici srpskih kompanija zadovoljni su interesovanjem ruskih kupaca i distributera, ostvarenim kontaktima sa potencijalnim poslovnim partnerima, kao i ulogom i podrškom PKS, koja je organizovala njihov nastup na ovoj sajamskoj manifestaciji. Na nacionalnom štandu PKS obavljeno je niz konkretnih razgovora predstavnika srpskih firmi sa ruskim partnerima koji mogu da obezbede lakši plasman proizvoda iz Srbije na rusko tržište.
Na sajmu u Moskvi proizvodni program predstavili su: „Fruvela“ Lajkovac, „Mini Pani“ Subotica, „Vino Kalem“ Velika Drenova, „Geneza“ Kanjiža, „Destilerija Čolić“ Kragujevac, „Nektar“ Bačka Palanka, „Ajtien grup“ (ITN Group) Beograd, „Mondi Lameks“ (Mondi Lamex) Kraljevo, „Banini“ Kikinda, „Zlatiborac“ Beograd, „Pionir“ Subotica, „Aleva“ Novi Kneževac, „Master Frigo“ Beograd. U okviru nacionalnog štanda Srbije, Pokrajinski sekretarijat za privredu Novog Sada predstavio je kompanije, nosioce znaka „Najbolje iz Vojvodine“ - „Vitamin“ Horgoš, „Promont grup” (Promont Group), „DTD Ribarstvo“, „Apatinska pivara“, „IM Topola“, „Repro trade”, „Zdravo organik”, „Žitko“, „Vinarija Kovačević“, „Vinarija Vinum“, „Karlsberg Srbija“ (Carlsberg), „Dijamant“. Na Prodekspu su učestovali i Institut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad, kao i kompanije zainteresovane za dobijanje znaka „Najbolje iz Vojvodine“ – „Džem end dželi“ (Jam and Jelly) Irig, „Novosadski sajam“ Novi Sad, „Sava Kovačević“ Vrbas, „Frigo Žika Soko“ Ruma, „Sevo“ Žabalj i „Mara“ Sombor.

Među izlagačima bili su i Opšte Udruženje preduzetnika Opštine Arilje i kompanije „Frigo Junior“, „Drenovac Yugotrade“, „Nomil Promet“, „Dar Produkt“, „Naturfruits“, „Berry Frutico“. Preko distributera predstavili su se „Karneks“ i „Rubin“.

Nastup firmi iz Srbije na sajmu Prodexpo u Moskvi, od 9. do 13. februara organizovala je Privredna komora Srbije u saradnji sa Ministarstvom privrede i Agencijom za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA).


Kategorije vesti: Udruzenje