Arilje u slikama

 

Saradnja Srbije i Velike Britanije u IT sektoru

Beta | 21/06/2013

Vlade Srbije i Velike Britanije potpisale su u petak o Memorandum o saradnji u informaciono - komunikacionim tehnologijama u oblasti obrazovanja.
Ministar trgovine i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić izjavio je posle potpisivanja da taj memorandum podrazumeva podršku unapredjenju IT sektora i obrazovanja, kao i razvoj privrednih i ekonomskih odnosa dve zemlje.
"Predvidjena je i podrška nastavnicima u osnovnim i srednjim školama u podizanju svesti o značaju informacionih tehnologija u obrazovanju, kao i jačanje kapaciteta u ministarstvima i drzavnim insititucijama u IT sektoru", rekao je on.
Kako je naveo, u planu je i saradnja kompanija, posebno s obrazovnim institucijama, a od velikog značaja za Srbiju biće i primeri dobre prakse iz Velike Britanije.
Ljajić je naveo i da Srbija ostvaruje 200 miliona evra godišnje od izvoza softvera i da su ključni resursi Srbije visokoobrazovana i stručna radna snaga.
Tržišna vrednost tog sektora u Srbiji je 470 miliona evra, ali kako je naveo Ljajić, postoji potencijal za uvećanje, što podrazumeva ulaganja u tu oblast.


Kategorije vesti: Biznis