Arilje u slikama

 

PKS najdinamičnija komora u regionu

Tanjug | 16/12/2013

PKS je proglašena za lidera privrednog napretka i najdinamičniju privrednu komoru regiona, a predsednik PKS-a Željko Sertić za najmenadžera jugoistočne i srednje Evrope.

Odluka o dodeli prestižnog priznanja - za dostignuća, međunarodne aktivnosti i realni uticaj, saopštena je u Banjaluci, gde je nagrada i uručena. 

Na manifestaciji, koja je okupila eminentne privrednike i preduzetnike jugoistočne i srednje Evrope, nagradu je Sertiću predao Tomislav Antunović, jedan od vodećih privrednika u regionu i predsedavajući stručnog žirija Nezavisne agencije, Evropskog udruženja menadžera i časopisa Euromanager. 

U obrazloženju nagrade se ističe, da se najviše priznanje "Najpredsednik i Najkomora", dodeljuje predsedniku PKS Željku Sertiću, za izuzetan doprinos u radu Privredne komore i stalno jačanje veza između te asocijacije i privrednih učesnika, na području Srbije i regiona jugoistočne Evrope. 

Sertić je istakao da je to značajno priznanje, prevashodno za tim na čijem je čelu, kao i da će biti dodatni podsticaj za dalje unapređenje privrednih aktivnosti u Srbiji i regionu. 

Nagrada dolazi osam meseci nakon što je preuzeo dužnost u najtežem trenutku po komorski sistem Srbije, kao i u vreme kada su privredna kretanja u regionu i dalje pod velikim pritiskom globalne krize, kazao je on. 

Nagrade su dobili i federalni ministar razvoja, preduzetništva i trgovine Sanjin Halimović, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Petar Đokić, kao guverner Centralne banke BiH Kemal Kozarić. 

Posebno priznanje za Super šampiona biznisa - najmenadžer za 2013. godinu, dobio je generalni direktor vodeće kompanije u branši telekomunikacija u BiH i regionu - M:TEL iz Banjaluke Goran Vlaović, navodi se u saopštenju PKS.


Kategorije vesti: Biznis