Arilje u slikama

 

Ariljska (poljo)privreda u Evropi

28/03/2014

 

Opština Arilje organizuje događaj pod nazivom ''Ariljska (poljo)privreda u Evropi'' (AriAGRI in EU), koji se održava 31.03, 01.04, i 02.04.

Opštinu Arilje će 31.03. posetiti predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, predstavnici Evropske komisije iz Brisela zaduženi za Poljoprivredu i ruralni razvoj, ali i iz direktorata za proširenje Evropske unije. Tom prilikom će kolegama iz Evropske Unije i iz Ministarstva poljoprivrede biti predstavljena strategija razvoja poljoprivrede opštine Arilje, prioriteti razvoja sela i projekat osnivanja regionalnog centra za uzgajanje jagodastog voća.

01.04. će opštinu Arilje posetiti predstavnici Delegacije EU u Srbiji, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva lokalne samouprave i regionalnog razvoja i Narodne skupštine Republike Srbije. U sali skupštine će biti održan sastanak sa udruženjima građana, poljoprivrednicima, predstavnicima malih i srednjih preduzeća, okolnih opština i razvojnih agencija. Tema sastanka je razumevanje međusobnih prava i obaveza u procesu pristupanja Srbije Evropskoj Uniji, sa posebnim osvrtom na trgovinsku razmenu, standarde kvaliteta i fondove evropske unije za razvoj sela i poljoprivrede.

Potom će se, na istom mestu, ali od 13 časova, nastaviti predstavljanje dostupnih evropskih fondova za razvoj poljoprivrede, i malih i srednjih preduzeća u oblasti tekstilne industrije. Predavanje će izvršiti stručnjaci koji su Srbiji doneli preko 60 000 000 eura sredstava iz Brisela. Troškove predavanje snosi opština Arilje.

02.04. će opštinu Arilje posetiti nacionalni koordinator holandske ekspertske mreže za pomoć i razvoj preduzetništva, koji će pomoći našim kompanijama da besplatno koriste mrežu eksperata radi plasmana svojih proizvoda, unapređenja poslovanja i pronalaženja investitora.

Ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane koji bi želeli da prisustvuju nekim od ovih sastanaka, ili da se uključe ili koriste neke od pomenutih usluga, pozivamo udruženja, poljoprivrednike, vlasnike malih i srednjih preduzeća, medije, obrazovne institucije, javne ustanove, da se jave na vreme i registruju svoje prisustvo na 031891255, ili putem i mejla: arilje@arilje.org.rs

Opština Arilje je jedina opština u Srbiji koja organizuje događaj od ove važnosti i na ovom nivou. Pozivamo Vas da maksimalno iskoriste datu priliku i da prisustvujete nekim od predloženih sastanaka:

a) panelu sa predstavnicima Delegacije EU i Ministarstava, 
b) Informativnoj sesiji o dostupnim fondovima EU, 
v) Predstavljanju mogućnosti saradnje sa holandskom mrežom eksperata.

Neophodno je potvrditi prisustvo na nekim od navedenih događaja za koje ste zainteresovani.

Nadam se da se vidimo u velikom broju,

Sa poštovanjem,

Zoran Todorović

predsednik opštine Arilje