Arilje u slikama

 

Prezentacija Evropske mreže preduzetništva

18/01/2012

Sve regionalne privredne komore u saradnji sa Privrednom komorom Srbije učestvuju u realizaciji projekta Evropske mreže preduzetništva (EEN) u Srbiji. Projekat ima internacionalni karakter i okuplja skoro 600 institucija u 49 zemalja EU i sveta sa ciljem da se pruži podrška malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima.

Projekat omogućava srpskim firmama besplatno oglašavanje na tržištu EU i traženje poslovnih partnera za komercijalnu saradnju i za transfer tehnologija između umreženih kompanija, informacije o otvorenim pozivima, raspoloživivim fondovima i okvirnim programima EU za istraživanje i tehnološki razvoj, učestvovanje u projektima Evropske unije, učestvovanje na unapred ugovorenim ,,business to business” sastancima, podizanje svesti o značaju inovativnosti i mogućnostima za transfer tehnologija u cilju povećanja konkurentnosti, lakši pristup informacijama o pravnim aspektima i poslovnim regulativama Evropske unije.

U cilju upoznavanja naših privrednika sa spektrom besplatnih usluga EEN, i drugim pogodnostima koje ona pruža, Regionalna privredna komora Užice u saradnji sa Privrednom komorom Srbije organizuje prezentaciju EEN mreže 25. januara 2012. godine sa početkom u 11 časova u velikoj sali RPK Užice, Dimitrija Tucovića 54 u Užicu.

Kompanije koje žele da se uključe u aktivnosti EEN-a mogu to da učine popunjavanjem BCD profila na srpskom ili na engleskom jeziku koji će se potom naći u bazi kompanija na portalu EEN mreže. Na taj način potencijalni klijenti iz inostranstva će biti upoznati sa delatnostima, proizvodima, uslugama i poslovanjem uključenih kompanija, kao i te kompanije o drugim članicama mreže. Zbog već nastalih radikalnih promenama u uslovima poslovanja na tržištu, višestruka je prednost za naša mala, srednja preduzeća i preduzetnike da se što pre uključe u evropsku mrežu preduzetništva - najveću poslovnu mrežu na internacionalnom nivou.

Ovim putem pozivamo sve zainteresovane kompanije da uzmu učešće na ovoj prezentaciji i da se aktivno uključe u EEN. Više informacija nalazi se na www.een-srbija.rs


Kategorije vesti: Biznis