Arilje u slikama

 

Upis u Centralni registar objekata do 10. juna 2011.godine zbog obavezne primene standarda HACCP

8/06/2011

Rok za implementaciju Zakona o bezbednosti hrane ističe 10. juna 2011. godine, po kome svi proizvođači i prodavci hrane u Srbiji moraju da od 11. juna 2011. primenjuju „HASAP“ sistem za bezbednost hrane.
Obavezna primena standarda HACCP, zahteva da svi privredni subjekti koji se bave proizvodnjom, preradom i prometom hrane i hrane za životinje, izvrše upis ojekata u Centralni registar objekata - do 10. juna 2011. godine, ukoliko nisu registrovani po nekom posebnom propisu.
Podnošenje zahteva za upis u Centralni registar objekata, na preporučenim obrascima i uz prateću dokumentaciju, vrši se u prostorijama Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede.
Za nepoštovanje Zakona predviđene su kazne – pokretanje postupaka za privredni prestup za pravna lica, mere zabrane obavljanja delatnosti za privredna društva, dok je za preduzetnike predviđeno pokretanje postupka za prekršaj.
Detaljnije informacije mogu dobiti svi zaineresovani od Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede, na tel. 011 / 21 36 609, 26 93 051. Obrasci su dati na sajtu “Centralni registar Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede”
Pročitajte obaveštenje, integralni tekst uputstva
za podnošenje zahteva i prilaganje prateće dokumentacije
i preuzmite potrebne obrasce sa sajta Ministarstva
poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede


Kategorije vesti: Biznis