Arilje u slikama

 

U Srbiji 45.000 manje nezaposlenih

Beta | 26/10/2014

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) Zoran Martinović izjavio je u petak da u Srbiji ima 45.000 zaposlenih više nego u februaru, i da se broj nezaposlenih smanjuje u poslednjih sedam meseci.

"To daje nadu da su neke mere koje je vlada preduzela, sistemski zakoni koji su doneti, povećane aktivnosti na fiskalnoj konsolidaciji i disciplini, dale odredjene rezultate i da se u velikoj meri siva ekonomija smanjila", rekao je Martinović novinarima u Beogradu.

On je izrazio očekivanje da će anketa o radnoj snazi, koja će biti izradjena do kraja meseca, pokazati isti takav trend rasta zaposlenosti.

Direktor NSZ je dodao da je zbog sezonskih poslova u julu, avgustu i septembru zabeleženo veće zapošljavanje nego u prvih šest meseci ove godine.

Martinović je izrazio uverenje da je velika većina novozaposlenih u realnom sektoru, imajući u vidu da je u javnom sektoru gotovo nemoguće zapošljavanje.

Prema njegovim rečima, veliki značaj na povećanje zapošljavanja imale su i inspekcijske mere koje su jedan broj lica "iz sive zone preselile u legalni svet rada".


Kategorije vesti: Biznis