Arilje u slikama

 

Ariljska malina na Sajmu u Prištini

od 29.09 do 2.10.2015 | 22/10/2015
Na Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Prištini, od29. novembra do 2. oktobra, učestvovalo 20 kompanija, članica Privredne komore Srbije (PKS).

 

Delegaciju predvodio predsednik PKS Marko Čadež, a za kompanije izlagače Privredna komora Kosova je organizovala poslovne susrete, saopštila je PKS.

Čadež je, u izjavi za Tanjug, rekao da od sajma u Prištini očekuje konkretne ugovore i poslove, zbog čega privrednici iz centralne Srbije i dolaze na sajam u Prištini.

"Dolaze konkretno da naprave posao, da nađu zajednički interes sa kupcima i dobavljačima u Prištini, na ovom sajmu i da zajedno naprave posao. To je njihov osnovni interes i to je ono što mi kao komore treba da omogućimo i napravimo platforme da to bude izvodljivo", rekao je Čadež.

U skladu sa akcionim planom saradnje PKS i Privredne komore Kosova, uz podršku Međunarodne organizacije SPARK, biće organizovan nastup na Međunarodnom sajmu poljoprivrede u cilju olakšavanja i podsticanja trgovine, investicija, osnivanja zajedničkih preduzeća, učešća u projektima za javne nabavke, kao i nastupa na trećim tržištima.

Na štandu od 140 metara kvadratnih predstavile su se - Dešert, Malina-impex, Nutriko, Destilerija Zarić - Kosjerić, Frigoland, R.B. Global, BGB-Barrington group Balkan, TMB Diamond, Boš partner, Lovo promet, Zlatiborac, Agro Projekt, Tehnoplum, Podrum Aleksić, Mara, Destilerija Čolić, Niška mlekara, PG Vera, Opšte udruženje preduzetnika opštine Arilje, Vinarija Status i podrum Malča.

Organizovani su susreti sa predstavnicima PKK radi unapređenja međusobne saradnje i povezivanja u drugim sektorima, kao i uklanjanja trgovinskih barijera u regionu.