Arilje u slikama

 

Podsticaji po hitnom postupku

TANJUG | 16/11/2012

Predlog zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju treba da se u naredne tri nedelje nađe pred skupštinom i da bude usvojen po hitnom postupku.

On je, na završnoj prezentaciji povodom zaključenja javne rasprave o nacrtu tog zakona, istakao da je reč o vrlo važnom dokumentu koji će predstavljati jedan od stubova strategije u agrarnoj politici i dodao da će on obezbediti sigurnost i predvidljivost.
Knežević je naglasio da će poljoprivredni proizvodjači, zahvaljujući tom zakonskom aktu, znati kako će se država ubuduće ponašati prema njima i moći da planiraju svoje aktivnosti.
Strateški cilj ovog ministarstva i administracije u narednom periodu je, pored sigurnosti i predvidljivosti, povećanje učešća agrarnog budžeta u ukupnom budžetu na pet odsto u 2014. godini, rekao je Knežević novinarima.
Ističući da su cilj investicije za koje se očekuje da će u naredne četiri godine dostići milijardu evra i biće namenjene različitim projektima u oblasti poljoprivrede, on je podvukao značaj kreiranja stabilne i dugoročne poljoprivredne politike i uspostavljanje konstantne politike podsticaja u dužem vremenskom periodu.
Knežević je podsetio da je Srbija u poslednjih osam godina promenila pet ministara poljoprivrede, pri čemu su donete na desetine i stotine uredbi koje su dovele do "pravnog haosa", i dodao da su samo u toku ove godine sa računa ministarstva skinute dve milijarde dinara zbog nepažnje i nemara nekih od prethodnih ministara.

Kategorije vesti: Biznis